Елица Тодорова и Стоян Янкулов на финала на "Евровизия" в Хелзинки

Pinterest LinkedIn +

Песента "Вода" на Елица Тодорова и Стоян Янкулов спечели надпреварата за "Българската песен в Евровизия 2007".

Дуетът завоюва безапелационно първото място с 31376 гласа. Финалът на българското издание на конкурса се проведе в зала 3 на НДК, а победителят бе определен от зрителския вот.


Мариана Попова и Азис, които представиха България на международния конкурс миналата година, откриха шоуто тази вечер. Снимка: Avtora.com

Зрителите имаха 10 минути, в които да дадат своя глас за 12-те песни, стигнали до финала. Според регламента от един телефонен номер можеше да се гласува не повече от 5 пъти.

На второ място с 5232 гласа остана дует "КариZма", а на трета позиция се наредиха Софи Маринова и Устата с руската версия на хита си "Дяволе мой", която получи 4345 гласа. 


Специален гост на финала на "Българска песен в Евровизия" беше Васил Найденов. Снимка: Avtora.com

През времето, в което течеше гласуването, на сцената излезе българската естрадна звезда Васил Найденов, който изпълни 4 от най-големите си хита - "Слънце в огледало", "Там", "Казано честно всичко ми е наред" и "Сбогом, моя любов".

Песента "Вода" бе една от трите, продуцирани от БНТ. С нея Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще представят България на международния полуфинал, който ще се проведе на 10 май в Хелзинки, Финландия.


Елица Тодорова и Стоян Янкулов изпълниха отново песента "Вода" след обявяването на резултатите. Снимка: Avtora.com

Сподели.