Електронната здравна платформа Consento стартира партньорство с Неоклиник

Pinterest LinkedIn +

Медицински център Неоклиник започна да записва часове за прегледи на своите пациенти чрез е-здравната платформата Consento. С нея частното лечебно заведение предоставя на своите пациенти достъп до над 50 лекари с различни специалности и високоспециализирани изследвания като ядрено-магнитна томография и компютърна томография.

Чрез партньорството с Consento пациентите вече имат три възможности за записване на часове за прегледи или изследвания – по телефона, онлайн и чрез мобилно приложение:

Телефонните обаждания се приемат в специализирания медицински кол център, осигурен технически от Consento, а административно – от Верум Здравен Мениджър. Времето, в което пациентите имат достъп до тази услуга, е от 8:30 ч. до 20:30 ч., 7 дни в седмицата.

Запазването на час за преглед или високоспециализирано изследване е достъпно и онлайн през сайта на Неоклиник – www.neoclinic.bg. В меню ЕКИП всеки пациент може да избере специалността на лекаря, от който има нужда. Към профила на всеки лекар има бутон "Запази час за преглед". В тази функционалност пациентът посочва минимално необходимите данни за коректна заявка – възраст, типа и вида на прегледа, запознава се с графика на съответния специалист. След избор на дата и час се въвеждат данните на пациента. Потвърждение за записания час се получава на посочените е-мейл и телефон. Така пациентът винаги може да направи справка, ако забрави точната дата или час на своя преглед.

С профила си в Consento лекарите от своя страна виждат всички записани часове в своя календар и знаят кои пациенти предстои да прегледат до края на месеца. Медицинските специалисти могат да следят графика си както през браузър, така и в мобилното приложение на Consento за лекари. Те също могат да записват часове за преглед на своите пациенти – в момента на извършване на текущ преглед, по време на телефонна и видео консултация с пациента.

Трети вариант за запазване на час за преглед е през мобилното приложение на Consento, което предлага и други функционалности като онлайн консултация и електронно здравно досие.

Сподели.