Електрическо Ferrari може да има най-рано през 2023 г.

Pinterest LinkedIn +

Ferrari е символът на бързите коли, като винаги е в битката за най-добрите и технически развити автомобили в света. Но по отношение на електрическите коли нещата стоят по друг начин. Компанията не бърза със своя електрически модел и той ще се появи най-рано през 2023 г., съобщава "Automotive News".

Информацията е споделена от председателя на борда на Ferrari Серджо Марчионе по време на годишната среща на компанията. На нея той е казал, че електрически автомобил не фигурира в плановета на Ferarri до 2022 г.

Преди време Марчионе беше заявил, че е възможно Ferrari да има свой електрически автомобил в периода от 2018 г. до 2022 г. Сега обаче най-ранната дата за подобен модел е 2023 г. Марчионе не е дал причини за решението.

Въпреки това Ferrari продължава работа по електрическото задвижване. Наскоро беше заснет тестов прототип на Ferrari, който се движеше безшумно, т.е. само на електричество. Възможно е обаче това да е било и тест само на хибридна система.

Марчионе казва, че със сигурност ще има хибридни модели на Ferrari, и то в близко бъдеще. Конкретните детайли по прилагането на хибридните системи обаче все още се обсъждат. Все пак първото хибридно Ferrari се очаква да бъде представено следващата година на автосалона във Франкфурт.
Сподели.