Ексклузивно интервю с Munky (Korn) в предаването "Фрактура"

Pinterest LinkedIn +

Тази неделя (18 септември) в предаването за рок и метъл музика по Телевизия ММ – “Фрактура”, поредицата репортажи от рок концертите в Каварна ще бъде прекъсната, за да видят на нейно място зрителите ексклузивното интервю на водещия Васко Катинчаров с китариста на Korn.

В разговора с James Christian Shaffer, или просто Munky, състоял се пред камерата на Фрактура непосредствено преди излизането на популярната група пред шестте хиляди български фенове в зала Фестивална на 8 септември, китаристът е споделил очакванията си за техния нов албум, разочарованието от раздялата с Brian "Head" Welch, а също и кои са Korn.

"Никога не съм си и мечтал, че ще стигнем там, където сме в момента. Може да е нескромно, но смятам, че можем да стигнем и още по-далече. Искрено вярвам, че новият ни албум ще ни изстреля на абсолютния връх.", отговорил е той на въпроса на Катинчаров "Когато създадохте групата преди 12 години какви бяха очакванията ти за бъдещата ви кариера?".

По отношение на стила на Korn, заради който мнозина обвиняват групата, че "убива метъл музиката", музикантът е отговорил лаконично - "Смятам, че това са пълни глупости" и е разказал за началото, за времето, когато с Браян и Джонатан (Jonathan Davis) са се присъединили към Филди (Fieldy) и Дейвид (David Silveria), оформяйки дългогодишния състав на групата.

"Беше ни писнало от всичките тези големи осемдесетарски групи с топирани коси. А и гръндж вълната през 93-та вече започваше постепенно да затихва. Това, което ние направихме по това време, беше да се възхищаваме на групи, които наистина правеха стойностни неща за нас. Ние се прекланяхме пред групи като Faith No More, Sepultura, The Red Hot Chili Peppers и в същото време всеки от нас имаше и други музикални увлечения. Дейвид залиташе по разни диско щуротии, Филди пък го увличаше хип-хоп музиката. И като вземете всичките тези различни музикални предпочитания и ги съберете на едно място, получавате Korn." Една от основните "съставки" на Korn обаче е минало и това е свързано със "съдбоносни" решения за останалите в групата. Какви точно зрителят може да научи от пълния текст на интервюто, който ще придружава видеоматериала, предназначен за неделното предаване.

В предаването ще бъде направена както обикновено премиера на нови клипове. Този път "компилацията" включва новото видео на Madball от последния им албум "Legacy", а също и на Unearth, Edguy, на Kamelot, с участието на великолепната певица Simone Simmons и на Redrum. Освен това място в шоуто ще намери концерт на метъл касапите Nile, заснет на фестивала Wacken open air 2003.

Освен видео материалите, включващи още клипове на групи като Obituary, Nightwish, Nine Inch Nails и др., предаването ще срещне зрителите и със своите гости в студиото. Това ще бъдат Redrum, които ще представят новия си клип и новия си басист и Емо от Gothic Shop Gorgon, които са организаторите на концерта на македонците Mizar в България на 25 септември.

Васко Катинчаров с Munky - 8.09.05

 

Сподели.