Korn на корицата на новия брой на сп. Ритъм

Pinterest LinkedIn +

Утре (21 септември) на пазара ще се появи новият, 95-ти брой на списание Ритъм. Той ще е различен. Първо - ще излезе самостоятелно, не в комплект със сп. Егоист, като така ще бъде и занапред, и второ ще бъде придружен от две приложения и подарък.

Първото от тях е озаглавено “Ревю Селекция”, а 32-те му страници са поместени над 70 ревюта в различни стилове: поп, рок, денс, метъл, алтърнатив и др., както и DVD секция. Второто всъщност не е ново. От брой 95 в "Ритъм" се завръща ProTechnica – 16-странично приложение, което през годините се наложи сред професионалистите в областта на саунд технологиите. В допълнение към пакета, чиято обща цена е  5 лв. е включен и пециален подарък за читателите – CD компилацията "Coca-Cola Sound Wave: Гмурни се!", събрала едни от любимите песни от реклами на Coca-Cola Coca и Cola Light по света.

Акцент в списанието, подсказан още от корицата, а и до голяма степен очакван, предвид насоченосста и аудиторията на "Ритъм", са Korn. Американската група, популярна в България още от появата на първия си, считан за революционен за метъл/хардкор стилистиката едноименен албум, разтърси зала Фестивална на 8 септемви, т.г. Дори и без психически нестабилният им фронтмен да стигне до самоубийство, от калифорнийска гаражна банда през 1994 те достигнаха до статус, съизмерим с влиятелността на Nirvana за гръндж поколението. "Ритъм" пък e бил удостоен с честта не само да надникне зад кулисите на шоуто в София, но дори да стисне ръце с китариста Мънки:
“Когато ние петимата създадохме Корн, усещахме, че химията на тази група е изключителна, че е различна от всичко останало. Когато свирехме на живо, още преди да подпишем с музикална компания, просто нямаше с кой друг да бъдем сравнени.”, скромничи той.

Другият акцент в броя е свързан с Live 8, който очевидно е най-колосалното музикално събитие тази година, а може би и от началото на новото хилядолетие. И все пак за милиони фенове по цял свят голямата новина около него се свежда до две думи: Pink Floyd. Ник Мейсън: “Би било хубаво да бъдем запомнени не само с няколко добри парчета, но и с нещо, което реално е допринесло за доброто на света.”

И останалите по-важни теми:

Новият албум на Foo Fighters "In Your Honor" вече е факт. Ето го и Дейв с разказ за албума, за миналото с Nirvana и за живота – този, от който е безкрайно доволен. Дейв Грол: “Като отидеш на Grammy церемонията и видиш всичките тези диаманти, пари, лимузини и шибаните “икони” на цялата индустрия, ти става смешно как са номинирали диска ти, записан в мазето, за “най-добър рок албум”.”

“Мисля, че най-сетне достигнах своята зрялост.“, лаконична е неговата колежка Shakira за своя нов диск "Fijacion Oral Volumen 1".

На денс фронта повод за внимание отново дават Deep Dish.

Али: “Обикновено феновете на рока, самите рок музиканти и хората на определена възраст винаги са се мръщили на продуцентите на електронна музика и на денс музиката като цяло. Едва в последните пет до осем години част от тях започнаха да се обръщат към нея и да експериментират с такива звуци.”

Madness завладяха британските поп чартове през 80-те със сингли за смъртта, кондомите и американския империализъм. Зад комедийната им фасада обаче се криеха неувереност, психеделични трипове и поражения. Ето и подробностите от истинската история на великата английска група.
Дан Уудгейт: Мислехме, че ни взимат за циркаджии. Когато се върнахме за Madstock във Финсбъри Парк, публиката го каза най-добре: “Да го духа цялата индустрия, това тук е най-важното!”.

В новия "Ритъм" са намерили място още актуални материали за: Backstreet Boys, Алис Купър, Exploited, Devildriver, Mizarр, Block Party, Джек Джонсън (Jeck Johnson), Destruction, Accpet, G3 и Queen - рубриката Титани.

Сподели.