Екипът на "Матрицата" снима нов филм по комикс

Pinterest LinkedIn +

Хюго Уивинг (Hugo Weaving), австралийският актьор, участвал в хитовете "Властелинът на Пръстените" (Lord of the Rings) и "Матрицата" (The Matrix), изпълнява главната роля в новата продукция на Warner Bros. "V for Vendetta".

В момента, в Берлин тече снимачния процес на "V for Vendetta", в който участват звездата от новите части на "Междузвездни войни", "Гардън Стейт" и "Отблизо" Натали Портман (Natalie Portman), Стивън Фрай (Stephen Fry), Рупърт Грейвс (Rupert Graves) и Стивън Риа (Stephen Rea).

Режисьор на лентата е познатият от второстепенните режисьорски екипи на "Матриците" и "Междузвездни войни" Джеймс Мактейгю (James McTeigue). Сценарият е дело на допринеслите за приходите от 1,6 милиарда долара на трилогията "The Matrix" братя Лари и Анди Уашовски (Larry & Andy Wachowski). Той е адаптация на графичната новела на едно от най-големите имена в комикс-жанра Алан Муур (Alan Moore - "The Watchmen", "Swamp Thing"), илюстрирано от Дейвид Лойд (David Lloyd). Уашовски, заедно с Джоел Силвър (Joel Silver), са и продуценти на заглавието.

Ситуиран сред футуристичния пейзаж на тоталитарна Великобритания, "V for Vendetta" разказва история за мъж, скрит зад маска и забулен в мистерия, който разпалва революция и намира неочакван съюзник в лицето на Иви - благовъзпитана и крехка на вид млада жена. Самозваният защитник на справедливостта, който се сражава, служейки си с терористични приоми, нарича себе си просто V. Неговата роля се изпълнява от Уивинг, а тази на спасената от него Иви - от Натали Портман.

Филмът, ко-продукция на Warner Bros. Prods. и Funfte Babelsberg Film GmbH, е субсидиран от фонда Medienboard Berlin-Brandenburg и ще влезе в киносалоните в края на тази година.
Сподели.