Rolling Stones отново на световното турне

Pinterest LinkedIn +

На 10 май, на пресконференция в Ню Йорк, вечните Rolling Stones обявиха датите на тазгодишното си световно турне (The Rolling Stones World Tour).

Първият концерт ще бъде изнесен в легендарния парк „Фенуей” в Бостън на 21-ви август. До момента са потвърдени общо 35 дати на концерти в САЩ и Канада.

След това групата се отправя към Мексико, Южна Африка и Далечния Изток, а посещение на Европа се очаква през лятото на 2006 г. Този път 400 от почитателите им ще имат възможността да се качат на сцената до любимите си изпълнители.

Фенове на Rolling Stones и журналисти от различни международни медии, събрани в „Линкълн Център” са останали изненадани от изпълненията на лъвовете в рок музиката. Rolling Stones са взривили площада с изпълнения на новото парче „Oh No Not You Again”, което е част от предстоящия албум на групата, очакван това лято от Virgin.

Мик Джагър (Mick Jagger), Кийт Ричардс (Keith Richards), Чарли Уотс (Charlie Watts) и Рони Ууд (Ron Wood) са изсвирили и класиките "Start Me Up" и "Brown Sugar", първото изпълнение на която е през далечната 1975 г. на „5-то Авеню”.

Турнето „The Rolling Stones Onstage” за пореден път ще покаже таланта и разнообразието на групата като музиканти и изпълнители. Всеки спектакъл ще бъде на различно място – спортни игрища, стадиони, арени, театри и дори клубове. Това турне ще е по-различно от всичко, което Rolling Stones са предлагали на почитателите си до момента. Групата ще изпълни мечтата на всички рок фенове по целия свят – да се докоснат на сцената до своите кумири. За тази цел са разположени стотици места, които са само на няколко сантиметра от сцената. Така щастливците, които ще седнат там, ще бъдат част от групата и незабравимото изживяване пред повече от 50-хилядна публика.

"Rolling Stones ще променят представите за концерт на хиляди техни почитатели, които ще споделят усещането да свириш и пееш пред препълнен стадион от екзалтирани фенове" – убеден е организаторът Майкъл Коол. „Това турне ще е най-незабравимото изживяване за много хора по света”. Организаторите имат за цел да комбинират сценични ефекти с перфектни изпълнения. Създаден е специален екип, който постоянно съветва Джагър и компания. Rolling Stones държат рекорда за двете най-посещавани турнета в Северна Америка на всички времена.

Желаещите да си закупят билети за някое от десетките концерти на групата, имат възможност да направят това на сайта www.rollingstones.com. За първи път феновете ще имат възможността да избират местата си в публиката и да проверят каква е цената за съответното място. Всеки билет за техен концерт ще се продава с карта за членство във фенклуба на групата. Електронният сайт ще се актуализира всеки ден, предоставяйки подробна информация около турнето и групата.

Американската част от турнето на Rolling Stones се представя от „Ameriquest”. Самата продажба на билети ще започне официално на 14-ти май за концертите в Бостън, Атланта, Маями, Шарлот и Калгари. Цените са 99 $ за стадион, 110 $ за арена и 50 $ за клубните участия на групата, а всеки отделен фен ще може да закупи не повече от 12 билета за концерт на стадион и не повече от 2 билета за арена.
Сподели.