Ейми Уайнхаус е починала от алкохолно отравяне, потвърди новата експертиза

Pinterest LinkedIn +

Британската соул звезда Ейми Уайнхаус е починала от интоксикация след прием на фатално за повечето хора количество алкохол, потвърди повторно назначеното следствие по случая. Певицата бе намерена мъртва в дома си в Камдън на 23 юли 2011 г., а в близост до тялото й са лежали две празни бутилки водка.

В края на миналата година първоначалното заключение за причината за смъртта на Уайнхаус бе анулирано, след като се оказа, че упълномощената за извършването му Сюзан Грийнууд не е имала необходимата квалификация, тъй като не е била регистриран адвокат през последните пет години.

Според д-р Шърли Радклиф, чийто подпис стои под новата, окончателна експертиза, Уайнхаус действително е загинала при нещастен случай – тя не е искала да се самоубие и не си е давала сметка, че организмът й няма да издържи на количеството поет алкохол.

Според доклада алкохолното съдържание в кръвта й е било 416 mg/100 ml при максимално допустима стойност за шофиране от 80 mg/100 ml. Според д-р Радклиф подобни нива обичайно водят до фатален край у здрав човек, а Уайнхаус съвсем не е била в добро здраве. Роля за отслабването на организма й е имало и хранителното разстройство, от което е страдала.

Сподели.