Бащата нa Amy Winehouse разочарован от колекцията на Готие, вдъхновена от дъщеря му

Pinterest LinkedIn +

„Нейният стил беше превъзходен, фантастичен – беше уникален. По принцип, атрисите и певиците се нуждаят от модни съвети. А тя винаги носеше правилния грим и обици – беше истински символ за стил. Обичам гласа j, обичам всичко, свързано с нея!,” каза прехласнатият дизайнер Жан Пол Готие (Jean Paul Gaultier), докато бащата на покойната Уайнхаус – Мич, заклейми колекцията като „лош вкус” и „обида за певицата”.

Господин Уайнхаус добави и че семейството му било силно огорчено, когато видяло снимките на моделите на Готие и че всички те били в шок. „Да видим нейния имидж да се продава под формата не дрехи бе нещо, за което не бяхме подготвени. Ние сме горди с нейното влияние вурху света на модата, но намираме за лош вкус черните воали на пушещите цигари манекенки на фона на оркестър, свирещ нейната музика. Това представя Ейми в период, когато тя не беше в най-добрата си форма, като набляга на най-тежките й времена. Това натъжава семейството ни.” каза още бащата на Ейми.

Дрехите, показани по време на ревюто на Готие, не са за продан, а ще бъдат направени по поръчка за подбрани клиенти на модната къща. Мич Уайнхаус намекна, че е редно дизайнерът да направи дарение за Фондацията Amy Winehouse, което да финансира стипендии за нови изпълнители към училището за млади театрални таланти Sylvia Young, където Ейми е учила като тийнеджър.
Сподели.