Ейми Уайнхаус, Адел и X Factor-и монополизираха британските класации

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна седмица, No.1 в британската класация за албуми е издаденият преди пет години втори студиен запис на Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse), която почина внезапно в дома си в Лондон на 23 юли. Отличеният с пет награди Грами Back To Black отново изпревари по брой изкупени копия най-продавания проект на 2011 г. от двете страни на Атлантическия океан - "21" на Адел (Adele), който разби рекорда за най-продължителен престой на върха на UK Top 40 Albums с 11 последователни седмици под No.1.

В актуалното издание на чарта, както и в предходното, "21" е поставен на второ място, докато неговият предшественик - "19", заема четвърта позиция. Между тях е поставен дебютният албум на Ейми Уайнхаус - Frank, чието най-успешно представяне в класацията до смъртта на изпълнителката бе 13-то място.

Още един проект, чието заглавие е цифра, оформя челната петица в UK Top 40 Albums и това е четвъртият студиен запис на Бийонсе (Beyonce) – "4", който размени позицията си от миналата седмица с тази на Frank (5-3, 3-5).

В официалната класация за сингли на Острова също се наблюдава застой, като и тази седмица под No.1 е бивш финалист на музикалното шоу X Factor. След като на 1 август UK Top 40 Сингли оглавиха JLS с пилотния сингъл от третия им студиен албум - She Makes Me Wanna, сега на върха дебютира 18-годишната Шер Лойд (Cher Lloyd, на снимката), която достигна до финала на последния, седми сезон на X Factor, излъчен в края на 2010 г. Съпругата на Ози Озбърн, Шарън Озбърн, бе нейн ментор в хода на шоуто.

Swagger Jagger, чиито автори и продуценти са хип-хоп проектите The Runners и The Monarch, е дебютният й сингъл и изпълнява ролята на пилотен трак от предстоящия й първи студиен албум, по който Лойд работи с дясната ръка на Lady Gaga – RedOne. Освен JLS, в топ 3 на актуалния UK Top 40 Сингли фигурира още една бой банда и това са The Wanted, които дебютираха под No.1 в чарта преди един месец с Glad You Came.

Сподели.