Един от най-силните герои на "Марвел" оживява в първия им солов филм с жена герой

Pinterest LinkedIn +

Финалът на "Отмъстителите: Война без край" загатна, че окончателната съдба на Отмъстителите и на всички живи същества във Вселената по някакъв начин ще бъде свързана с образа на Капитан Марвел. Eдин от най-популярните и силни герои от пантеона на Марвел ще направи своя дебют в предстоящия "Капитан Марвел". Той ще бъде първият филм от киновселената на студиото, в който главният герой е жена.

Създаден по героя от комиксите на Марвел, който се появява за първи път през 1968, "Капитан Марвел" ни връща обратно в 90-те години на ХХ в. период, който досега не е изследван във филмовата вселена на Марвел. В центъра на историята е Карол Данвърс, която е пилот от Земята, но придобива могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса крий. Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единственият шанс на хората срещу расата на променящите формата си скръл, предвождани от злия Талос. 

В ролята на Капитан Марвел влиза носителката на "Оскар" Брий Ларсън ("Стаята"), а сред останалите актьори са Самюъл Л. Джаксън като младия Ник Фюри, Бен Менделсон като основния злодей на филма Талос, Кларк Грег като агента на S.H.I.E.L.D. Фил Колсън, Лий Пейс като Ронан Обвинителя, познат на феновете като злодея от "Пазители на галактиката", Лашана Линч като Мария Рамбоу, най-старият приятел на Денвърс и колега пилот, както и Джуд Лоу като мистериозния водач на Старфорс. Във филма участват още Джема Чан, Алхенис Перес Сото, Рун Темте и МакКена Грейс.

Режисьори са Анна Боден и Райън Флек ("Mississippi Grind и Half Nelson"), а сценарият е дело на Мег Лефоув ("Отвътре навън", "Добрият динозавър"), Нико Пърлман ("Пазители на галактиката"), Женива Робъртсън-Дуорет ("Tomb Raider: Първа мисия"), Лиз Флейхайв, Карли Менш ("Glow"), Анна Боуден и Райън Флек. Продуцент е президентът на "Марвел" Кевин Файги, а изпълнителни продуценти са Луис Д‘Еспозито, Виктория Алонсо, Джонатан Шуорц, Пати Уичър и Стан Лий.

Филмът идва в кината на 8 март 2019 г. на 3D, IMAX 3D.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.