EA пускат шест копия от Mass Effect 3 в космоса

Pinterest LinkedIn +

През предстоящата седмица Electronic Arts ще "разпространят" предпремиерно шест копия от една от най-горещо очакваните игри на 2012 г. – Mass Effect 3, в космоса. Операцията ще бъде осъществена чрез метеорологични балони над градовете Ню Йорк, Сан Франциско, Лас Вегас, Берлин, Лондон и Париж с презумпцията специалните им товари да се приземят горе-долу на същите места.

Всеки от балоните ще бъде снабден с GPS система, чрез който координатите му да могат да бъдат следени във всеки момент. Официалният сайт на Mass Effect 3 и страницата на продукцията в Twitter ще актуализират постоянно информацията от устройствата, така че феновете да могат да грабнат своето копие в мига, в който то се приземи.

Electronic Arts не уточняват за коя от платформите (PC, Xbox 360, PlayStation 3), за които BioWare разработват играта, са шестте копия. Що се отнася до най-високата точка, до която се очаква да достигнат те, това е стратосферата, където биха могли да се задържат за няколко часа (или иначе казано на непренебрежима дистанция от открития космос, където съществува риска да бъдат присвоени от Рийпърите).

Същинската кампания на Mass Effect 3 започна на 14 февруари – датата на издаване на демо версията на играта, включваща както част от сингълплеър кампанията, така и от въведения за първи път във франчайза мултиплеър. Същинската игра ще се появи и за трите платформи на 6 март 2012 г. (9 март за търговските вериги на Стария континент).

Сподели.