Game of Thrones RPG излиза за PC, PS3 и 360 на 15 май

Pinterest LinkedIn +

Втората игра на френското студио Cyanide, базирана на романите на Джордж Р. Р. Мартин от поредицата Песен за огън и лед (A Song of Ice and Fire) и хитовия сериен филм на HBO A Game of Thrones, ще се появи за PC, PS3 и 360 на 15 май, обявиха издателите на заглавието – Atlus.

За разлика от издадената през септември миналата година A Game of Thrones: Genesis, издържана в жанра на реалновремевата стратегия, Game of Thrones RPG е изградена върху ролевата геймплейна механика и проследява историята на два нови персонажа, в това число Алистър Саруик.

Артистичната визия на играта и отделните персонажи са заимствани от сериите на HBO, като още през октомври Cyanide разкриха, че някои от актьорите, участващи във филма, ще озвучат същите герои в новата гейм продукция.

Бойната система на A Game of Thrones RPG ще бъде сходна с тази на Knights of the Old Republic, а някои от изборите, направени от играчите, ще рефлектират върху посоката на развитието на героите им, макар и не в степента, в която причинно-следствените връзки важат при Mass Effect.

Първоначалните планове на Cyanide предвиждаха издаването на A Game of Thrones RPG в началото на 2012 г. Според настоящия анонс, играта ще се появи около месец след старта на втория сезон на A Game of Thrones по HBO.

Сподели.