Dungeon Fighter Online постави нов рекорд за най-много едновременни игрални сесии

Pinterest LinkedIn +

Играта, държаща световния рекорд за най-голям брой едновременни игрални сесии (хора, играещи в един и същи момент) от средата на 2011 г. насам - Dungeon&Fighter, подобри собственото си постижение.

Според Nexon наскоро на сървърите на играта, по-известна в западния свят като Dungeon Fighter Online, са се включили едновременно над 3 млн. геймъри от Китай, подобрявайки рекорда от юни 2011 г. с над 400 000 души.

Kомпанията, поела издаването на Dungeon&Fighter от оригиналната пъблишинг компания на заглавието - Hangame, обяснява, че активизирането на играчите се дължи на издадения през юни т.г. мащабен ъпдейт с ново съдържание за играта. Тя излезе най-напред в Корея през 2008 г., а скоро след това и в Китай, като още в средата на 2011 г. бе обявено, че броят на регистрираните потребители е надминал 300 млн.

За сравнение, пикът на едновременните сесии в китайската версия на World of Warcraft е 1 млн. души и бе достигнат през април 2008 г. Извън Китай рекордът за PC заглавие се държи от League of Legends с 1.3 млн. едновременни сесии. Блокбъстърът на Activision, Call of Duty: Modern Warfare 3, достига 1.4 млн. едновременни сесии, но в Xbox Live.

Сподели.