Drift Stealth 2 – малка камера за големи моменти

Pinterest LinkedIn +

Когато става дума за заснемане на екстремни моменти, има един неоспорим лидер, чието име знае (почти) всеки – това, разбира се, е GoPro. Камерите на компанията са известни с надеждността си и с доброто качество на образа, което ги прави предпочитан - и дори задължителен - аксесоар за всеки, който се занимава с нещо по-щуро.

Това обаче не значи, че GoPro няма конкуренция. Напредъкът в технологиите е от полза за всеки и на пазара се предлагат модели, които със самочувствие могат да заявят, че по нищо не отстъпват на известния си колега. Един такъв модел е камерата Drift Stealth 2 (цена 399 лв.).

Stealth 2 е лека, практична и закрепваща се навсякъде видеокамера, способна да записва HD клипчета и да прави снимки с резолюция до 12 МР. Това е най-компактната камера на Drift до момента, теглото й е само 97 грама, а размерите са 80 х 42 х 27 mm. Което я прави наполовина по-малка и с 40% по-лека от предходните модели от серията.

На външен вид не е нищо особено, но така или иначе тя няма да е центърът на внимание, а по-скоро ще гледа към него, така че това не е от сериозно значение. Има малък, 1.3-инчов монохромен дисплей, който свети в различни цветове в зависимост от режима на работа на камерата. Вече споменахме, че може да снима Full HD (1920x1080) клипове, но също така може да прави slow-motion видео при 720p @ 60 fps, time lapse клипове или да снима във photoburst режим (по 3 кадъра в секунда).

Drift Stealth 2 Action camera

Камерата е снабдена със стандартна 1/4" резба, а към комплекта са включени и доста възможности да я прикрепите точно там, където искате – разполагате с поставки за гладки и заоблени повърхности, поставка за очила и универсален клип. Отделно Drift продават и други поставки. Лещата на камерата може да се върти до 300 градуса, така че дори да я закачите на някакво странно място, ъгълът на заснемане пак ще е добър.

Можете да я управлявате и от разстояние със специално дистанционно, но за съжаление, то се продава отделно. Вътрешната й памет е едва 256 MB, което няма да ви стигне за кой знае колко продължително видео, но има слот за microSD карти, с чиято помощ да я увеличите до 32 GB. Това би трябвало да ви стигне за поне 2 часа съдържание. Което е добре, защото батерията й издържа до 3 часа.

 Drift Stealth 2 Action camera

Едно от основните предимства на GoPro е тяхната здравина. При Stealth 2 положението е малко по-особено – за да я направите водоустойчива, трябва да вземете и отделен кейс, с който става издръжлива на дъжд, сняг, пясък, кал и замръзване до -10°C. Не е извънредно крехка, но не се наемаме да дадем оценка на здравината й спрямо GoPro или други модели.

Ако планирате да се развихрите през зимния сезон и искате спомените да ви държат влага дълго време, а все още нямате подходяща апаратура, обърнете внимание на Drift Stealth 2. Компактна, не особено скъпа и с големи възможности – общо взето всичко, което ви трябва.

Купи Drift Stealth 2 Action camera ТУК


Сподели.