DreamCatcher стартира повторно. Painkiller се завръща

Pinterest LinkedIn +

Издадената през февруари 2011 г. последна към днешна дата игра от FPS поредицата Painkiller – разпространената единствено в дигитален формат Redemption, няма да остане последното заглавие от култовия франчайз, дължащ съществуването си на полското студио People Can Fly (Bulletstorm).

Такива са плановете, заявени от компанията, издател на поредицата - DreamCatcher, чието съществуване се подновява няколко месеца след продажбата й на Nordic Games. Освен феновете на Painkiller, на нови продължения могат да се надяват и тези на Safecracker – втората най-успешна игра в каталога на DreamCatcher.

"Нашата цел е да вдигнем акциите на DreamCatcher като пуснем в продажба най-комерсиалните заглавия на компанията, и когато това се случи – да инвестираме в разработката на нови игри от същите поредици. Нещо, което вече направихме с другите ни два издателски лейбъла (JoWood и The Adventure Company, бел. а.)", казва се в изявлението на изпълнителния директор на Nordic Games – Ларс Уингефорс.

На този етап не се споменава на кое студио ще бъде поверена разработката на следващия spin-off на Painkiller. PainKiller: Resurrection и PainKiller: Redemption са продукции на Homegrown Games, като последната започна съществуването си във вид на модификация, създадена от екип фенове на Painkiller под лейбъла Eggtooth. Издадената през октомври 2007 г. PainKiller: Overdose също е базирана на модификация, създаден от чешкото студио Mindware.

Сподели.