Отличен с BAFTA free-to-play шутър учи децата (и не само) на сексуално възпитание

Pinterest LinkedIn +

Нетрадиционният шутър Privates на независимото британско студио Size Five, върху чиято Xbox 360 версия Microsoft наложи вето заради "твърде неприличното и откровено сексуално съдържание на играта", спечели наградата на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA) за Най-добра образователна игра за учениците в гимназиална възраст.

Privates е free-to-play платформена игра, чието действие се развива в определен дял от женския организъм, населен от зловредни създания, чието унищожаване е цел No. 1 на играчите и техните въоръжени пехотинци, чиято екипировка включва презервативи вместо каски.

В допълнение към традиционната механика на игрите от този жанра, Privates има и практическо приложение, тъй като запознава (макар и не съвсем акуратно) играчите с анатомията на женските полови органи и болестите, които могат да бъдат предадени между двама партньори при незащитен сексуален контакт, в това число нежелана бременност (да, невидимите с просто око в истинския свят плувци с вид на попови лъжички ще са една от честите мишени на вашите командоси).

"Не намирам думи, с които да благодаря на BAFTA за честта, която оказа на нашето мъничко студио и нашата малка шантава игра", коментира наградата основателят на Size Five – Дан Маршъл.

Широката публика свързва дейността на Британската академия най-вече с церемониите по връчването на ежегодните награди за кино и телевизионни продукции, но освен тях, BAFTA раздава също награди за видеоигри, анимационно изкуство и детски образователни програми. 

Създадено под името Zombie Cow Studios, Size Five има още няколко издадени игри в портфолиото си, в това число отлично приетата от критиката Time Gentlemen, Please!, Ben There, Done That, Gibbage и Cruxade. Privates е създадена по поръчка на Channel 4 и е безплатна за даунлоуд и игра (изтегли от тук) с минимални системни изисквания, зрелищна анимация и забавен сюжет.

"Бях развълнуван достатъчно още, когато разбрах, че оттук нататък мога да започвам прессъобщенията си с думите "номиниран за BAFTA", но това, че спечелих тази награда... е вече съвсем друго ниво", добавя Маршъл.
Сподели.