Дрейк взриви дигиталните платформи с новия си албум

Pinterest LinkedIn +

На 29-ти юни, в деня на премиерата си, новият албум на хип хоп сензацията Дрейк – "Scorpion" – "взриви" дигиталните платформи. Само за ден албумът е стриймван над 170 млн. пъти в Apple Music. Това е поредният най-голям световен дебют на Дрейк в платформата след албума "More Life", който излезе през март 2018 г. и генерира 89,9 млн. стриймвания в първите си 24 часа.
 
В Spotify новият двоен албум на канадския рапър е стриймван над 132 млн. само за ден и с това той подобрява рекордните 78,7 млн. стриймвания на Post Malone с "Beerbongs & Bentleys" от април 2018 г. В деня на премиерата си само за час "Scorpion" генерира 10 млн. стриймвания.
 
Новият албум е достоен за платинен сертификат с двата водещи сингъла "God's Plan" (8 пъти платинен статус) и "Nice for What" (3 пъти платинен статус).

Дрейк бе удостоен с отличието най-сертифициран артист от Асоцията на звукозаписната индустрия RIAA и съвсем скоро рапърът би трябвало да добави още златни и платинени плаки към колекцията си.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.