Документален филм за Minecraft излиза в края на годината

Pinterest LinkedIn +

Документалният филм Minecraft: The Story of Mojang ще бъде издаден на DVD и в дигитален формат през декември 2012 г. Финансиран чрез Kickstarter в началото на 2011 г., той проследява една година от живота на Маркус Notch Першон – създателя на постигналата феноменален глобален успех конструктивна игра Minecraft, който внезапно се превръща в знаменитост със значително финансово благосъстояние.

Филмът е дело на 2 Player Productions – студиото зад видео поредицата по Double Fine Adventure, и включва интервюта с емблематични фигури от гейм индустрията като Тим Шафър, Питър Молиньо, Крис Хекър и Майк Крахулик, и Джери Холкинс от Penny Arcade, както и с фенове на играта и деца, които са я изучавали в училище.

В интервюто си за филма Молиньо признава, че "Minecraft" е много по-добра от "коя да е игра, която съм създал досега. Без съмнение... това е факт!"

Наскоро Notch разбуни духовете, като заяви, че няма да съдейства на Microsoft в сертифицирането на Minecraft за Windows 8. Той е изключително активен ползвател на Twitter, чрез който съобщава всичко по-важно, свързано с проектите му, както и подробности от личния и светския си живот.

Сподели.