Днес е финалът на Star Academy

Pinterest LinkedIn +

С голям концерт в зала 1 на НДК, предаван пряко от Нова Телевизия, тази вечер (18 юли) ще завърши първият сезон на риалити шоуто, в което "хора стават звезди", Star Academy.

Концертът ще започне в 20:30 ч. и ще завърши щастливо около полунощ за един от четиримата финалисти - Вяра, Виктория, Марин или Ивайло.

За двете момичета и двете момчета, фаворити на публиката, зрителите и преподавателите след изминалите 3 месеца от старта на шоуто, все още може да се гласува с изпращане на sms, или позвъняване. Тези гласове ще са решаващи за определянето на победителя тази вечер. А тази победа може да се окаже фундаментална за живота му, тъй като материалното й изражение включва 150 000 лв. и билет до Кан, където ще представи България на концерт, в който ще участват победителите от всички страни, в които се провежда шоуто.

Всичко започна в края на зимата, когато след обявяването на кастинг прослушванията за първия сезон на Star Academy се явиха на 3000 кандидата. След първо пресяване, техният брой беше сведен на 50. Стиловете, в които прозвучаха най-много песни, бяха поп, поп-фолк, класика и фолклор. След третия, финален етап на кастинга, бяха определени 14-те таланта, които в продължение на 3 месеца се бориха за голямата награда от 150 000 лв.

За разлика от участниците в Big Brother, тези в Star Academy далеч не бяха така изолирани. Те разполагаха с музикални инструменти, телевизор и плеъри. Освен тях, в т.н. Академия, през цялото време живееше и нейният директор - Димитър Станчев.

Редуцирането на претендентите за голямата награда, както и в Big Brother, беше резултат от вота на зрителите и на самите участници. По тази схема от шоуто си тръгнаха 4 момчета и 6 момичета. Последният "изгонен", един от основните претенденти за финала - Георги Костов (Жорж), си тръгна ден след полуфинала миналия понеделник (11 юли).

Тази вечер (18 юли) талантите от Star Academy ще се изявят в традиоционния концерт от първия ден на седмицата, в който освен тях досега участваха някои от най-големите звезди на българската сцена - Азис, Анелия, D_2, Ъпсурт, Веселин Маринов, Братя Мангасарян, Васил Найденов, Румънеца и Енчев и др. По покана на българското Star Academy, на концертния подиум излезе и световноизвестната певица и DJ Sonique.

Финалният концерт на първия сезон от риалити шоуто Star Academy ще се състои от 4 кръга и ще включва 28 песни. На сцената ще излязат всички участници, преминали през шоуто, разделени в мъжка и женска група, а всички заедно ще открият и закрият концерта. Водещата на шоуто Мария Илиева и Графа ще изпълнят в дует своя последен хит - "Крадена любов".

В началото на финалния лайв ще отпадне талантът с най-малко гласове до момента. След още един час ще отпадне втори талант и до края на предаването наживо ще се гласува само за двамата финалисти.

В 20:15 ч. тази вечер ще стартира "Студио Стар Академи", чийто водещ ще бъде добре познатият не само като журналист и водещ, но и като глас от хита "3 в 1 - неочаквано добра комбинация" на Ъпсурт Милен Цветков. Гости в студиото ще бъдат две от най-утвърдените имена на българската естрада - Йорданка Христова и Васил Найденов и техните "наследници" в модерната българска музика Графа и DJ Kikk.

Сподели.