Марин Йончев - победител в Star Academy

Pinterest LinkedIn +

Марин Йончев (Маринчо, 17) стана победител в първото по рода си в България телевизионно шоу Star Academy.

В препълнената Зала 1 на НДК, Марин успя да надделее в борбата за гласове на публиката, побеждавайки на финала в пряк двубой Ивайло Колев (Ивайло, 26).

Шоуто в НДК започна точно в 20:30 ч., което е обяснимо предвид това, че е телевиозионно. Многохилядната публика скандираше имената на своите идоли дълго преди на сцената да се появи водещата Мария Илиева. Правеше впечатление присъствието на изключително много деца, повече от които прегърнали по някоя плюшена играчка, букет или издигнали високо лозунги със слоугани от рода на "Иво, ти си от Бог надарен - и ще пееш в Кан", "Вики, без борба няма заслуги, без заслуги няма награда! Упсех" и пр.

След появата на Мария Илиева и откриването на финала на първия сезон на ТВ шоуто Star Academy, на сцената излязоха всички 16 момчета и момичета, записали участие в приказката за трудния път към звездите. Всички те бяха облечени особено ефектно, всеки със свой собствен стил - от предизвикателната "Playboy корица" Мариела и доста разсъблечената Клавдия, през издържаната в хип-хоп имидж а ла Миси Елиът Весела, подчертаващата спортните фигури на момчетата стрийт мода, до лъскавите тоалети на други девойки, в това число финалистките Виктория и Вяра.

След като 12 от кандидат-звездите напуснаха сцената в реда, в който бяха елиминирани от шоуто, на нея останаха Виктория, Вяра, Марин и Ивайло. До края на вечерта, те изпълниха някои от песните, най-отчетливо изразяващи индувидуалните им гласови и сценични качества. Те за първи път пяха с истинска група на сцената. И това беше Акага, в разширен състав - с още една китара - ветеранът от ФСБ Иван Лечев и клавиристът на група Сленг Калин Петров. Многочислената формация искрено се забавлява през цялата вечер и с удоволствие изпълни както песните на талантите, така и някои от своите собствени, във времето, ангажирано с реклами по Нова телевизия. Oсвен тях, като гост-музиканти се изявиха Мария Илиева и Графа, които изпълниха в дует своя последен хит - "Крадена любов".

Безспорно най-голямо впечатление с изпълненията си отново направиха Вяра и Марин. 22-годишното момиче изпя един от най-големите хитове на Лили Иванова - "Камино" и то по начин, който оказа поразителен емоционален ефект върху всеки присъстващ в залата. Макар че Вяра първа се раздели с мечтата за голямата награда, тя се доказа като човек с огромни певчески заложби и музикален талант. 

Виктория също получи овациите на публиката, с кавърите на Анастейша и Тина Търнър, които изпълни. Въпреки платиненорусия си чар обаче, 22-годишната софиянка също отпадна след второто преброяване на гласовете. Малко преди това, самият екс главен управник на София Стефан Софиянски и неговата дъщеря Ива подкрепиха младото момиче, като забележителна тяхна съгражданка. Микрофонът на него и видни граждани от Пловдив, подкрепили със своя глас 17-годишния пловдивчанин Марин, даде звездата от Big Brother Зара, водеща на ТВ играта "Ало, Star Academy".

След като на сцената останаха само двете момчета, публиката, а и повечето телевизионни зрители започнаха да очакват момента, в който Марин Йончев ще бъде обявен за първият лаурет на шоуто Star Acadеmy. Вотът за него още след полуфинала беше изразителен, а в залата през по-голямата част от шоуто името му се чуваше по-силно от всички останали, за сметка на спорадичните освирквания на Ивайло.

Репертоарът на Марин отново беше в стил баладичен рокендрол, като първата му песен бе от любимите му - на неговия идол Елвис, а последната - "I Don't Want To Miss A Thing" на Aerotmith, която изпълни непосредствено след като научи, че е победител и получи чек за 150 000 лв. Малко по-рано вечерта, момчето заяви, че всичко, което получи, иска да инвестира в музика.

Снимки: Avtora.com

Сподели.