Джордж Лукас разкри, че е работил по Star Wars: Episode VII

Pinterest LinkedIn +

Когато стана ясно, че след продажбата на Lucasfilm на Disney Джордж Лукас няма да участва в новия филм за Star Wars (Междузвездни войни), със сигурност феновете от всички краища на света си отдъхнаха. Вместо това той предпочете работата по предстоящия анимационен проект Strange Magic.

В скорошно свое интервю Лукас сподели отдавна изтеклата информация, че всъщност е работил по Star Wars: Episode VII, преди да продаде компанията си на Disney.

Пред USA Today той потвърждава думите на сина си Джет, който през 2013 г. каза, че баща му е започнал да планира следващите три филма за Star Wars. По това време Лукас вече е имал идея да продаде компанията си, а и не е имал намерение да режисира и трите ленти.

По думите му, първоначалната идея е била да завърши Episode VII и да го пусне по кината през май 2015, а след това да продаде Lucasfilm. Изглежда, че предложението на Disney е дошло тъкмо навреме, за да може Лукас окончателно да се раздели с проекта.

Макар наскоро режисьорът да разбуни духовете с изказването си, че не е гледал трейлъра на Star Wars: The Force Awakens, това далеч не означава, че не се интересува от развитието на продукцията.

"Ще мога да му се насладя като всеки друг", споделя Лукас във връзка с предстоящия филм.

Е, не знаем дали ще гледа лентата съвсем "като всеки друг", или погледът му далеч няма да е лишен от пристрастия, но би било интересно да видим и чуем реакцията му след премиерата, нали?

Сподели.