Star Wars лудост: Искаш да си направиш истински светлинен меч? Д-р Каку знае как!

Pinterest LinkedIn +

В случай че името не ви говори нищо, нека първо представим д-р Мичио Каку - теоретичен физик, известен в научните среди преди всичко като съавтор на квантовата теория на струнното поле, основаваща се на теорията на струните, последовател на Алберт Айнщайн и неговата Теория на относителността. Той е възпитаник на Харвард (първи по успех в своя випуск), автор на няколко бестселъра (Hyperspace, Physics of the Impossible, Psychics of the Future), страстен sci-fi фен и водещ на редица научнопопулярни поредици, сред които Visions of the Future, TIME, 2057 и Sci Fi Science: Physics of the Impossible на Science Channel. Сегментът, който можете да гледате тук (поради дължината му настроен да стартира от развръзката около три минути преди края), е взет от Physics of the Impossible (Физика на невъзможното). Що се отнася до светлинния меч, който той се заема да конструира, разкривайки изчисленията и методите си на аудиторията, едва ли има Star Wars фен, който да се нуждае от каквите и да бил

В случай че името не ви говори нищо, нека първо представим д-р Мичио Каку - теоретичен физик, известен в научните среди преди всичко като съавтор на квантовата теория на струнното поле, основаваща се на теорията на струните, последовател на Алберт Айнщайн и неговата Теория на относителността.

Той е възпитаник на Харвард (първи по успех в своя випуск), автор на няколко бестселъра (Hyperspace, Physics of the Impossible, Psychics of the Future), страстен sci-fi фен и водещ на редица научнопопулярни поредици, сред които Visions of the Future, TIME, 2057 и Sci Fi Science: Physics of the Impossible на Science Channel. Сегментът, който можете да гледате тук (поради дължината му настроен да стартира от развръзката около три минути преди края), е взет от Physics of the Impossible (Физика на невъзможното).

Що се отнася до светлинния меч, който той се заема да конструира, разкривайки изчисленията и методите си на аудиторията, едва ли има Star Wars фен, който да се нуждае от каквите и да било факти и описания.

За останалите, които тепърва ще се превърнат в такива благодарение на новите филми на Disney, ще споменем съвсем накратко, че това е изключително мощно джедайско оръжие, чието плазмено-магнитно острие разчленява с магическа лекота почти всяка известна материя, ако не броим някои специални такива.


Сподели.