Джон Ромеро започва работа по PC шутър от първо лице

Pinterest LinkedIn +

В скорошно интервю легендата в гейм индустрията Джон Ромеро разкри, че замисля нов проект в шутър жанра, който ще бъде издаден най-напред за PC.

41-годишният американски програмист и дизайнер на видео игри, съосновател на id Software и основна фигура в създаването на Wolfenstein 3D, Dangerous Dave, Doom и Quake, въвел популярния FPS термин "deathmatch", не дава никакви подробности относно новата игра, с изключение на намерението си да заложи на постоянен свят, в който персонажите да се развиват и прогресират с течение на времето.

Миналата седмица Ромеро обяви, че заедно с новото си студио Loot Drop работи по нова игра от сериите Tom Clancy's Ghost Recon на Ubisoft. Озаглавена Tom Clancy’s Ghost Recon Commander, тя ще е първата от поредицата, предназначена за Facebook, и ще въвлече играчите в походови битки.

Остава висящ въпросът дали въпросният нов шутър се разработва от Loot Drop или Ромеро е събрал друг екип. Последната издадена игра, създадена от него, е Facebook приложението Ravenwood Fair, а освен него той има зад гърба си още над 130 игри, 107 от които с комерсиална дистрибуция.

Сподели.