Обявиха Ghost Recon Commander – първата "игра за геймъри" във Facebook

Pinterest LinkedIn +

През лятото на 2012 г. във Facebook ще излезе "първата игра за хардкор геймъри" - Ghost Recon Commander, обяви френският гигант Ubisoft, произвеждащ и/или издаващ хитови заглавия за традиционните гейм платформи като Assassin's Creed, Far Cry, Prince of Persia, Tom Clancy, Rayman и мн. др.

Тя се разработва в партньорство с Loot Drop – студиото на Джон Ромеро (създателят на Wolfenstein 3D, Doom и Quake), профилирано в производството на социални игри, каквато е популярната сред Facebook потребителите Ravenwood Fair. Неин главен дизайнер е Бренда Братуейт.

Commander представлява тактически боен екшън с походова механика и е вдъхновена от класики като X-Com и Jagged Alliance. Първоначално геймплеят ще бъде съставен от десет уникални мисии, които играчите ще трябва да изиграят, групирайки се във взводове по трима.

Веднъж създал свой войник в Commander, потребителят ще печели XP и бонуси всеки път, когато неговите приятели, с които е сформирал взвод, участват в мисии, дори самият той да не е бил онлайн. Сред ключовите аспекти от механиката на геймплея е неговата система за прикритие. Така за да е сигурен, че ще елиминира противника си, играчът ще трябва да има пряка видимост към него, а всяко препятствие по пътя към мишената ще намалява степента на поражение.

Арсеналът ще бъде разнообразен като се започне от различните видове гранати и се стигне до интелигентни решения като дрони. В Ghost Recon Commander широко разпространената сред Facebook игрите Energy система е заменена с HP.

Съответно когато даден играч бъде ранен, той ще трябва да изчака известно време, не рядко няколко часа или дори цяла нощ, за да се "възстанови", а колкото повече напредва в развитието си и уменията си, толкова по-дълги ще стават игралните му сесии.

Ако пък иска да спести време, или да се екипира по най-добрия възможен начин, ще може да го стори единствено срещу с реални пари.

Сюжетът на Ghost Recon Commander е обвързан със събитията в предстоящата Ghost Recon: Future Soldier, която ще излезе за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 на 22 май. На същата дата феновете на поредицата ще могат да се включат в публичната бета на Commander.

Сподели.