Не ви допада Timeline изгледа на Facebook? Отървете се от него! Ето как!

Pinterest LinkedIn +

Честно да ви кажа, новият Timeline изглед на Facebook ме дразни. Всъщност, социалната мрежа поначало ме дразни, дори спокойно можете да ме поставите в графата "Facebook фашист", но това е една друга тема. Пък и знам каква е дежурната "затапка" по този въпрос - щом те дразни, не го използвай.

Да приемем обаче, че по една или друга причина Facebook e ежедневие. Ако подобно на мен, от години сте свикнали с първоначалния му външен вид, то Timeline изгледът вероятно по-скоро ви пречи и обърква.

За щастие, Марк Зукерберг и компания са предвидили опция за премахване на новия "дневник" и връщане към стария му вид. Нещо повече – вариантите са два.

Единият не ви отървава изцяло от Timeline, а просто го прави по-поносим. Другият е по-драстичен, като изцяло премахва новата подредба на профила.

Първата опция, както казах, е "по-мека" – тя ще ви спести типични Timeline щуротии като cover photo, кутията "Приятели" и досадния изглед в две колони. Въпреки това, финалният резултат пак ще е ни повече, ни по-малко Timeline, но по-изчистен и прегледен.За да постигнете този ефект, ви е нужно едно разширение, наречено Social Fixer. Можете да го свалите от Socialfixer.com във версия за вашия браузър – налично е за Firefox, Chrome, Safari, Opera, но не и за Internet Explorer.

След това, във Facebook лентата ви ще се появи нов бутон - Social Fixer Options. Ако кликнете върху него, ще излезе меню с обемист лист от опции. Сред тях има доста полезни неща, но за да избегнем излишното объркване, засега махнете отметките от всички.Идете до подменюто Timeline и изберете последните четири опции - Display posts in a single column, Hide cover photos, Hide the friends box и Hide maps of check-ins. След това кликнете Save. Сега всеки профил с активиран Timeline ще изглежда много по-добре отпреди.

Ако желаете, можете да разгледате опциите на Social Fixer по-подробно. Добавката има богат избор от възможности като например, промяна на шрифтовете по подразбиране.

Ако пък нищо от това не ви допада, можете лесно да деинсталирате Social Fixer от системното меню с инструменти на вашия браузър в секцията за управление на добавки (Add-Ons).

Така автоматично ще се върнете към стария изглед на Facebook, независимо от това какви промени сте извършвали с помощта на Social Fixer.Що се отнася до пълното премахване на Timeline изгледа, то дори е още по-лесно. За целта е достатъчно да посетите следния адрес: http://www.timelineremove.com/. Това е сайт с интегрирано разширение, което буквално с един клик връща класическия вид на Facebook.

В същото време хората, посещаващи вашия профил, ще продължат да го виждат в Timeline формат, тъй като допълнението не премахва новия изглед, а просто му забранява да се визуализира върху вашата машина.

Станете приятели на Avtora.com във Facebook, Twitter и Google+, за да споделяме заедно забавлението и в социалните мрежи!


Сподели.