Wolfenstein 3D на 20 години! Играй класиката на id Software безплатно сега!

Pinterest LinkedIn +

По повод двадесетата годишнина от излизането на играта, Bethesda издадоха нова версия на Wolfenstein 3D, достъпна за PC потребителите напълно безплатно.

Заглавието се продава и в Steam срещу 5EUR, като до края на деня ще може да бъде закупено с 75% намаление. Същото важи и за Wolf Pack, който освен Wolfenstein 3D, включва и продълженията Spear of Destiny и Return to Castle Wolfenstein. Промоционалната цена на тази компилация е едва 3,75EUR.

Що се отнася до безплатната версия на Wolfenstein 3D, тя е достъпна на адрес Wolfenstein.bethsoft.com през какъв да е браузер без инсталация. Плод на сътрудничеството между легендите в индустрията Джон Кармак и Джон Ромеро, които в последствие си партнират отново, създавайки блокбъстъра Doom, Wolfenstein 3D се появява за първи път през 1992 г. и до ден днешен е считана за основен "виновник" за популяризирането на FPS жанра сред PC геймърите.

Главно действащо лице в играта и съответно образът, в който играчите се въплъщават, е американският войник и шпионин с полски корени Уилям B.J. Блашкович, пленен в нацисткия замък Уолфенщайн при опита си да събере информация за Operation Eisenfaust.

Издадена първоначално като shareware от един епизод с 10 мисии, комерсиалната версия на Wolfenstein 3D включва още два или общо 30 мисии, чието изиграване минава през елиминирането на орди нацисти, в това число самия Хилтер, кучета и мутанти.

За ограничен период от време безплатно може да бъде придобита и iOS версията на играта, съвместима с iPhone, iPod touch и iPad.


Сподели.