Джон Майер триумфира с трети No.1 в Billboard 200, прецедент в Hot 100

Pinterest LinkedIn +

Отличеният със седем награди Grammy американски блус рок артист и музикален продуцент Джон Майер оглави официалната класация за албуми на САЩ с току-що издадения пети студиен албум в дискографията си, която включва още два проекта, осъществили дебют на върха на Billboard 200.

С 219 000 продадени копия в седмицата на издаването му, Born and Raised повтори представянето на Heavier Things и Battle Studies, които дебютираха под No.1 в класацията през 2003 и 2009 г., и се представи с пъти по-успешно от другите нови заглавия, поставени в топ 10 - Apocalyptic Love на Slash § Miles Kennedy and the Conspirators, The Hurt & The Healer на MercyMe и Once Upon Another Time на Сара Бейрилис.

Малко не достигна на новия American Idol, Филип Филипс, за да запише дебют в топ 10 със своята концертна компилация Phillip Phillips: Journey To The Finale. Той обаче успя да влезе в топ 10 на Hot 100 с парчето Home, което изпълни на финала на шоуто, продавайки 278 000 дигитални копия за една седмица.

Тази бройка се оказа достатъчна, за да осигури второто място на Филипс в класацията Digital Songs, но не и за да детронира Gotye от върха. Белгийският австралиец остава лидер и в Radio Songs, новия On-Demand и официалния чарт за сингли на САЩ - Hot 100, където вече е едноличен шампион на 2012 г. със седем поредни седмици под No.1.

В допълнение към този факт, настоящото издание на Hot 100 ще остане в статистиката с още един прецедент – поставените от първо до девето място заглавия са същите, които заемаха съответни позиции и миналата седмица - Call Me Maybe на Карли Рей Джепсън е на второ място, Payphone на Maroon 5 и Wiz Khalifa на трето и т. н.

Подобно нещо не се е случвало от 2004 г. насам, когато целият топ 10 се дублира в две последователни издания на класацията.


Сподели.