Джоли е търсена за помощ за залавянето на угандийския вожд Джоузеф Кони

Pinterest LinkedIn +

Актриса, режисьор, активист, истински шпионин? Съвкупност от всичко това, Анджелина Джоли съобщи, че е била потърсена за залавянето на известния африкански военачалник Джоузеф Кони с помощта на съпруга си Брад Пит.

Според публикация на "Сънди таймс" бившият главен прокурор на Международния наказателен съд Луис Морено Окампо поискал актрисата да участва в план за примамването на 56-годишния мъж.

42-годишната красавица, която е специален пратеник на ООН, е говорила в миналото за Кони в интервю за "Найтлайн" през 2010 г., че би се изкушила да "свали" определени хора като него, ако останат насаме. 

"Той е едно ужасно човешко същество", казва тя и пред "Телеграф" през 2012 г.

Кони е известен с това, че отвлича деца, които превръща във войници и сексуални роби. През 2005 г. той беше обвинен за военни престъпления и престъпления срещу човечеството от Международния наказателен съд в Хага, но се укрива и до днес.

Заговорът за залавянето му включвал внедряване на Джоли и Пит в специалните части на САЩ в централноафриканската република, разположени близо до бронирания лагер на Кони. Окампо твърди, че има идея Кони да бъде поканен на частна вечеря, където ще бъде заловен и арестуван.

Според "Таймс" този план до момента не е бил задействан.

Сподели.