Дженифър Анистън и Анджелина Джоли ще се появят заедно на "Златен глобус" 2018

Pinterest LinkedIn +

Асоциацията на холивудската чуждестранна преса разкри пълния списък с главните действащи лица на предстоящия "Златен глобус". Към известните до момента звезди в него са добавен имената на четири актриси: Дженифър Анистън, Анджелина Джоли, Хелън Мирън и Ема Стоун.

Любопитен детайл е, че двете съпруги на Брад Пит − бившата Анистън и Джоли, с коята актьорът се развежда в момента − рядко присъстват на общи събития. Тазгодишната церемония по награждаването обаче е посветена на актуалните движения #MeToo и Time's Up, свързани с борбата срещу сексуалния тормоз в Холивуд. Изглежда каузата е по-значима от таблоидните истории, поради което и двете актриси са загърбили личните си чувства.

Анистън наскоро дари 500 000 долара за кампанията Time's Up, а парите отиват във фонд за правна защита на мъжете и жените, пострадали от сексуално насилие на работното място, независимо в коя индустрия.

Джоли, от друга страна, беше сред десетките актриси, които публично се изказаха срещу филмовия продуцент Харви Уейнстейн, обвиненията срещу когото доведоха до мащабен секс скандал в Холивуд.

От кампанията Time's Up призоваха тези, които вървят по червения килим в неделя, да носят черно. "Това е момент за солидарност, а не за мода", обявиха активистите.

Филмовите награди "Златен глобус" ще бъдат връчени за 75-ти път на 7 януари 2018 г. Водещ на официалната церемония ще бъде американският актьор Сет Майерс.

Сподели.