101-годишният Кърк Дъглас обра овациите на "Златен глобус"

Pinterest LinkedIn +

Макар тазгодишната церемония по връчване на филмовите награди "Златен глобус" да премина основно под знака на темата за сексуалното насилието над актриси в Холивуд, появата на сцената на 101-годишния Кърк Дъглас предизвика възторг сред публиката, която го посрещна изправена на крака и с бурни аплодисменти.

Легендарният актьор, прочул се с ролята си в "Спартак", връчи приза за най-добър сценарий на Мартин Макдона за филма "Три билборда извън града". Дъглас беше изведен на сцената от снаха си − актрисата Катрин Зита-Джоунс, а преди да се появи, беше почетен с кратък колаж от най-добрите му филмови моменти.

Фенове на живата легенда на американското кино изразиха възторга си от появата му на церемонията: "Просълзих се, когато видях 101-годишния Кърк Дъглас на наградите "Златен глобус" − пише потребител на Туитър. "Най-яркият момент от шоуто беше появата на Кърк Дъглас. Какъв невероятен човек, какъв удивителен живот" − споделя друг потребител на социалната мрежа.

Кърк Дъглас е на 17-то място в списъка на 100-те най-добри актьори за всички времена и е един от двамата живи актьори в този списък. Неговото име се свързва най-вече с главната роля във филма "Спартак". Други известни негови филми с негово участие са "Одисей" и "Викингите".

Сподели.