Джеф Безос разкри огромен луноход, който ще помогне на Blue Origin да насели Космоса

Pinterest LinkedIn +

Джеф Безос представи гигантски луноход, създаден от неговата компания за космически ракети "Blue Origin". Наречен "Blue Moon", луноходът е проектиран да доставя различни размери и видове полезни товари на повърхността на спътника ни с цел да допринесе за това, което компанията нарича "устойчиво човешко присъствие" на Луната.

"Blue Origin" наскоро получи милиони долари от НАСА за разработване на важни луноходни системи, но все още не е ясно какво точно ще включва този проект.

Моделът, който Безос разкри, ще пренася инфраструктурни товари на Луната с тегло до 4 тона. Той има плосък връх, където могат да бъдат прикачени всички видове полезен товар. Удобно е, че размерите на "Blue Moon" изглежда са малко под 7 метра. Това е максималният размер, който предстоящата и частично използваема ракетна система на "Blue Origin", наречена "New Glenn", може да побере.

Безос също сподели и за нов и гъвкав ракетен двигател, наречен BE-7, който ще даде възможност на "Blue Moon" да съществува.

Източник: Pixelmedia.bg

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.