Най-влиятелната жена на 2021 г. е бившата съпруга на Джеф Безос

Pinterest LinkedIn +

Писателката и бивша съпруга на основателя на "Amazon" Джеф Безос - Макензи Скот - беше обявена за най-влиятелната жена в света от списание "Форбс" ("Forbes"). Това стана ясно от класацията, която се публикува на сайта на изданието ежегодно от 2004 г. насам.

Второто място в тазгодишната класация заема вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, а третото - шефката на Европейската централна банка и управляващ директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард. Четвъртото място се заема от шефката на "General Motors", а челната петица оформя бившата съпруга на Бил Гейтс - Мелинда.

Любопитно е, че вече бившият германски канцлер Ангела Меркел за първи път от 11 години не попада в списъка на най-влиятелните жени в света. Преди това десет години подред тя оглавяваше върха, но отпадна от него, след като преди броени дни напусна политиката. 

Известно е, че класациите на "Форбс" се оформят въз основа на популярността и икономическото влияние на даден човек, както и на неговите социални дейности. „Основната теза, лежаща в основата на методологията за съставяне на списъка, е, че не е достатъчно да имаш пари или власт“, ​​казват съставителите. 

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.