Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023

Pinterest LinkedIn +

Божидар Божанов и Благовест Кирилов са сред класираните

Ясни са победителите в ежегодния индекс на Career Show “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. За гласа на публиката се състезаваха рекордните 508 кандидати от ИТ сектора у нас. Място в индекса намериха личностите, събрали най-много гласове. За всички номинирани са подадени общо над 25 000 гласа. Индексът отличава постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори и дава гласност на техния принос за развитието на сектора в страната.

Сред първите 100 в класацията се нареждат основатели на български софтуерни компании и проекти, технически директори, лектори и обучители, както и основателите на най-големите софтуерни академии у нас и др.

За втора поредна година висока подкрепа в индекса печели и бившият министър на електронното управление в 47-то народно събрание - Божидар Божанов. Сред класирание е и Благовест Кирилов - съветник на служебния министър на вътрешните работи и доскорошен зам.-министър на електронното управление. 

По-силното влияние на жените в ИТ сектора се наблюдава в тазгодишното издание индекса в сравнение с миналата година - индикация за отваряне и диверсификация на мъжко доминирания технологичен сектор. Сред 100-те най-влиятелни ИТ личности са дами като Саша Безуханова (Oсновател на MOVE.bg), Екатерина Темелкова (Изпълнителен директор на SoftUni), Александра Мечкова (Изпълнителен директор на Telerik Academy), Александра Механджийска (лектор в SoftUni) и др.

“Поздравяваме класираните в “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Впечатлени сме от броя номинации и гласове, които получихме за тазгодишното издание на индекса. Това е ясен знак за развитието на активна ИТ общност в България. Постиженията на всички номинирани заслужават адмирации. Радваме се, че можем да дадем гласност на добрите практики и професионализма на българските ИТ професионалисти. Те са доказателство, че България има своето достойно място на световната ИТ карта.”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

С някои от най-влиятелните ИТ личности в България можете да се срещнете по време на Career Show Tech 2023 - водещото кариерно събитие за ИТ специалисти. Събитието ще се проведе онлайн на 18 и 19 май. На него ще присъстват работодатели-лидери в ИТ сектора, които активно набират нови служители. В допълнение участниците могат да се включат в семинарна програма, водена от технологични мениджъри на компании като Youtube, Binance, Dyson, Ericsson и др.

Участието в събитието е безплатно след задължителна регистрация за careershow.bg.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.