Джеф Безос проектира модул за кацане на Луната

Pinterest LinkedIn +

От космическата компания "Блу Ориджин" на милиардера Джеф Безос съобщиха, че са във фаза на проектиране на голям апарат или модул за кацане на Луната, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Апаратът ще предостави нееднократен достъп до повърхността на естествения спътник на нашата планета. Той е част от по-голяма мисия на "Блу Ориджин" за едно бъдеще, в което милиони хора ще могат да живеят и да работят в космоса, се казва в изявление на компанията.

"Следващата логическа стъпка по този път е връщане на Луната. За целта ние трябва да имаме нееднократен достъп до лунната повърхност и до лунните ресурси", се казва в изявлението.

Целта на мисията е кацане на Луната след около пет години. Повече подробности компанията на Безос не съобщава.

"Блу Ориджин" разработва и ракета "Ню Шепард" за къси космически туристически пътувания и ракета за извеждане в орбита на сателити, наречена "Ню Глен".

В космическия сектор "Блу Ориджин" е изправен пред силна конкуренция от страна на компанията "Спейс Екс" на Илон Мъск и "Върджин Галактик" на Ричард Брансън.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.