Дж. К. Роулинг продава родната къща на Хари Потър

Pinterest LinkedIn +

Дж. К. Роулинг продава къщата, където е написала повечето от книгите от поредицата за Хари Потър. Писателката продава имението от 19-и век в Abbotsford Park, Единбург, Шотландия на цена от £ 2,25 милиона.

Имотът разполага с осем спални, градини и много оригинални корнизи и камини.

Роулинг написва най-малко четири от седемте книги за Хари Потър в нея, но не е оставила трайна следа в имота, тъй като тя и нейното семейство - съпругът й Нийл, дъщерите й Джесика и Макензи, и синът й Давид - напуснаха преди две години, като сега живеят в друга къща в покрайнините на Единбург.

Агентът по недвижими имоти Джеймс Уитсън каза пред вестник Daily Telegraph: "Тази къща е така добре поддържана, както рядко съм виждал в последните пет години."

"Що се отнася до това дали връзката на Дж. К. Роулинг ще добави стойност към продажната цена, кой знае? Ще трябва да видим какви оферти ще получим. Да ви кажа честно, ние сме в неизследвани води тук."

47-годишната Роулинг първоначално беше собственик на горната половина на къщата, но тъй като популярността на книгите "Хари Потър" се увеличи, тя купи жилището на съседите си и превърна целия имот в един дом.

Сподели.