Детокс – диета, хранителни добавки, спорт и много вода

Pinterest LinkedIn +

Как да пречистим тялото си след зимата

Детоксикацията е почивка от нездравословния начин на живот – вредните храни, застояването и стреса. Тялото ни също има нужда от релакс и е добре да му го давамe поне два пъти в година. В съвременните условия на живот в организма ни се натрупват много токсини и е по-трудно да успеем да се справим с всички тях.

Вредните навици и храни, както и замърсителите в околната среда влияят негативно на тялото. Признаците, че ви е нужна детоксикация и освежаване, са лесно забележими – уморявате се по-лесно, имате стомашни проблеми, качили сте някое и друго килце, а колкото и да се грижите за кожата, по тялото ви се появяват несъвършенства. Кой е правилният начин да помогнете на организма си "да започне на чисто"? Отговорът не е еднозначен. Затова най-добра е комбинацията от добра диета, хранителни добавки и много вода.


Диета


Диетата е необходима част от детоксикацията, защото обикновено повечето от нас се хранят набързо от понеделник до петък. Това, естествено, е вредно. Опитвайки се да съкратим времето, в което закусваме или обядваме, забравяме да дъвчем достатъчно. Така изпращаме на храносмилателната си система голямо количество недосдъвкана храна, което я затруднява. По тази причина можем да получим газове, проблеми с храносмилането, лошо усвояване на полезните вещества, подуване на корема. Диетата ще помогне за нормализирането на храносмилателната система, но само ако е балансирана. Тя ще допринесе и за по-добър вид на кожата, а освен това и за редуциране на теглото.

Съвет: Не търсете поредната измислена диета в интернет. Направете си своя, като увеличите приема на зеленчуци и плодове, изключите картофите, ориза, пшеничения хляб и сладкото от менюто. Поинтересувайте се за това кои храни как се съчетават, така че да улесните работата на организма.


Хранителни добавки


Съществуват много хранителни добавки, които съчетават действието на различни очистителни билки и имат доказано действие. Обикновеното глухарче, хлорела и юка са често използвани в съчетание с билки като бял трън, които подкрепят дейността на черния дроб. Копривата пък има диуретичен ефект и действа като помощник на бъбреците. Лайката подкрепя правилната функция на храносмилателната система.

Съвет: Изберете доказани марки, които предлагат висококачествени витамини и минерали, както и хомеопатия. Вземете си и добра почистваща козметика на бранд като Юсерин, защото по време на детокс може да се появят пъпки и несъвършенства по кожата.


Спорт


Движението е здраве и това не е просто изтъркано с годините клише. Оптималният вариант включва активни тренировки 4 или 5 пъти седмично. Ако смятате, че нямате достатъчно време да ходите толкова често в залата, заменете автобуса или колата до работа с ходене пеша поне два пъти в седмицата. Можете да посещавате и сауна през почивните дни – чрез потта ще излязат много от излишните вещества, а и ще се подобри видът на кожата.

Съвет: Намерете любимата си физическа активност, за да ви е приятно да тренирате.


Вода


За никого не е тайна, че големите количества вода са просто задължителни в диетите. Стандартните 2 литра биха свършили работа. Но след редица изследвания стана ясно, че е правилно да се приемат по 250 мл. течности на всеки 9 килограма от теглото ви. Така например, ако тежите 45 килограма, трябва да пиете 1,25 литра. Ако пък сте 54 килограма, ви се падат по 1,5 литра и т.н.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.