Децата от група "Магия" и балет "Вега" продължават към финалите на “България търси талант” по bTV

Pinterest LinkedIn +

Зрелищно шоу, изпълнено с много музика, танци, театър, фокуси, огън, чудни герои, чудесно настроение и вълшебни номера предложи вторият полуфинал на "България търси талант" в неделя вечер по bTV. Детската вокална група "Магия" от гр. Пловдив и балетът за модерни танци "Вега" от гр. Търговище са победителите в него и заслужено отиват на финал.

Най-голяма зрителска подкрепа получиха децата от група "Магия" със своето очарователно, музикално и много артистично изпълнение на песента от мюзикъла "Цар лъв" – "The lion sleeps tonight". В челната тройка по зрителски глас бяха и Kристиана Кирилова с песен в стил йодлер и балет "Вега" с перфектно изпълнен танц кан-кан. По регламент в този момент се включи и журито: Катето Евро, Евелин Костова и проф. Кантарджиев дадоха своя глас за балет "Вега" и така момичетата от Търговище се класираха за финала на "България търси талант".

Изумителни номера и страхотно настроение белязаха втория полуфинал на живо, в който участваха още Кристиана Кирилова с чудно изпълнение на йодлер, Мелинда, Паолина и Валерия от "WEB Бурлеска", Екатерина Шелехова с вълшебно музикално изпълнение, Юрий Захариев с авторски фокус, Виктория Илиева с вълнуващ танц във вода, фолктроник групата "Тригайда", Ашли Мали с огнени обръчи, 8-годишният Ангел Блажев и шоуто "Ангел знае всичко", Никита Гергерт – боунинг, поп-пънк групата "Спални места", ефектен и вълшебен цирков номер на Луиза Душкова и Ерсан Шериф с шеметно изпълнение на йоника.

И въпреки че те не получиха достатъчно гласове, за да продължат напред, все още нищо не е приключило, защото предстои играта „Спаси талант“. Тя ще стартира веднага след третия полуфинал (на 8 май) и в нея ще участват всички отпаднали от трите полуфинала участници. "Спаси талант" ще се проведе на www.talant.btv.bg и в рамките на 24 часа зрителите ще могат да гласуват за своя фаворит. Талантът, който получи най-много гласове, ще се върне в играта и ще продължи в надпреварата за голямата награда от 50 хиляди лева и титлата „Талант на България“.

Следващата неделя, на 8 май, ще станат ясни и следващите двама финалисти, а 24 часа по-късно в „Спаси талант“ ще бъде избран и 12-ият финалист.

Все по-пълен става списъкът с участници в големия финал на „България търси талант“ - на 15 май, на живо по bTV. Зрителите ще могат да избират измежду 5-имата, получили Златен бутон през сезона, и финалистите, които вече си извоюваха място там (децата от читалище „Наука – 1901 г.“ гр. Ябланица, Дария Иванцова с дресура на кучета, група „Магия“ и балет „Вега“).
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.