Дъщерята на Васил Василев-Зуека срещна любовта на снимачната площадка

Pinterest LinkedIn +

Дъщерята на Васил Василев-Зуека срещна любовта на снимачната площадка на българския сериал „София вкъщи"

Дъщерята на Васил Василев-Зуека - Девина Василева - гостува на предаването „Преди обед" по bTV. Домакини на специалното издание бяха Сашо Кадиев и майка му Екатерина Евро. По време на гостуването ѝ стана ясно, че Девина е асистент-режисьор на сериала „София вкъщи". Освен това обаче тя се включва и като актриса в ролята на Неда – непокорната дъщеря на суровата Камелия (Илияна Лазарова). Ядосана, че майка ѝ не я пуска на музикален фестивал в Румъния, тя решава да я злепостави пред колегите ѝ и умишлено се проваля на изпитите в училище, въпреки че е сред първенците на випуска.

Това е телевизионен дебют за Девина, която сподели още, че наскоро е участвала и във филм на "Дисни", разказващ историята на известна плувкиня, преплувала Ламанша. Действието на лентата се развива през 1930 г. и разказва за жена, преплувала Ламанша. В лентата българката се снима рамо до рамо с Лиъм Нийсън и Дейзи Ридли (Рей от поредицата „Междузвездни войни") и показва уменията си на плувкиня, макар че не играе главна роля във филма.

В студиото на „Преди обед" Девина сподели, че участието ѝ в новия български сериал на bTV съвсем не е било предвидено: „Снимахме „София вкъщи" миналото лято, там започнах първата си работа като втори асистент-режисьор. Когато вече бяхме преполовили снимките, се оказа, че имаме проблем с намирането на актриса, която да изиграе Неда. Докато бяхме на среща за следващия блок, Кръстю Ламбев – продуцентът на сериала – просто се обърна към мен и ме попита: „Искаш ли ти да си?". Въпреки че първоначално го приема като шега, малко по-късно Девина получава имейл с репликите на Неда и решава да се предизвика. За целта първо си боядисва косата.

С Неда си приличаме по това, че и двете нямаме цедка. Може би малко повече премислям нещата, за разлика от нея. Тя просто скача и не мисли за последствията", сподели Девина пред Сашо и Катето Евро в студиото на „Преди обед". Младата режисьорка бе изненадана със специално включване от Васил Василев-Зуека от Испания, който не спести похвалите си за телевизионния ѝ дебют: „Направо влетя в сериала, ако трябва да съм честен, бях много приятно изненадан. За мен Девина има много приятно присъствие – като актриса тя е много органична и камерата я обича. Искам да ѝ пожелая преди всичко да не се примирява със собствените си резултати, а да гони максимума". Припомняме, че Девина
 израства в семейство на артисти. Майка ѝ е актрисата и режисьор Нина Димитрова, баща ѝ – Васил Василев-Зуека, а това предопределя пътя ѝ както към сцената, така и към малкия и големия екран.

На снимачната площадка на „София вкъщи" Девина среща и любовта в лицето на Мартин Кирилов, който е сет дресър на сериала. „Любовта на терен е много често срещано нещо, но да издържи толкова дълго – вече 11 месеца, е рядко явление. Всичко се случи по време на нощни снимки, озовахме се в една стая, започнахме да си говорим и от приказка на приказка... излязохме на среща", издаде тя.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.