Хитовият сериал „Вина“ се завръща с повторение в ефира на БНТ 1

Pinterest LinkedIn +

Завладяващата 12-серийна драма ще се излъчва всяка делнична вечер от 21:00 ч.

Любимият български сериал на 2023-а – „Вина“, част от филмопроизводството на Българската национална телевизия, отново ще превземе ефира от понеделник, 31 юли. Епизодите от първия сезон ще се излъчват всяка делнична вечер от 21:00 ч. по БНТ 1.

Името на сериала на Виктор Божинов е игра на думи между виното и вината, която таят героите в себе си. Всяка серия е озаглавена на различен сорт вино – от лекия привкус на „Совиньон блан“ до кървавочервения „Мавруд“. Именно така протича развръзката около наследствената винарска изба, която се оказва раздорът между наследници и общинари.

Първият сезон на „Вина“ завърши с грандиозно събитие за последния епизод. Стотици туристи от цялата страна и местни зрители гледаха с вълнение финала под звездите в центъра на Сандански и дегустираха вино на производителите от региона. По време на вечерта стана ясно, че Българската национална телевизия дава зелена светлина за втори сезон на хитовия сериал, но засега няма информация кога ще бъде излъчван той. Междувременно почитателите на „Вина“, както и тези, които са пропуснали да го гледат, ще могат да преживеят отново първия сезон с любовните истории, желанието за власт и пари, забавните ситуации и безмилостната борба за наследената винарна. Зрителите на БНТ 1 ще се насладят на пленяващите кадри на мелнишките лозя, които се разкриват във всеки епизод.

Във водещите роли ще си припомним актьорската игра на Михаил Билалов, който се превъплъщава в образа на председателя на общинския съвет Андрей Бончев, Владимир Зомбори в главната роля на Филип, Елена Телбис в главната роля на еноложката Елина, Кристина Верославова, която играе Марта, Параскева Джукелова в ролята на Цвета Бончева, жената на Андрей Бончев, и Герасим Георгиев-Геро, който влиза в ролята на Наско, служител във винарната и приятел на Филип от детството. В актьорския състав участват още редица български кино и театрални звезди като Силвия Лулчева, Роберт Янакиев, Климентина Фърцова, Димитър Селенски и др.

Сериалът „Вина“ е създаден по идея на Симон Еди Шварц, режисьор и продуцент е Виктор Божинов, а сценаристи са Нели Димитрова, Ваня Николова и Екатерина Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтърпърмакова, композитор – Петър Дундаков, винен консултант – Вили Гълъбова, оператори – Калоян Божинов и Георги Гвоздев, изпълнителен продуцент  Надежда Цветкова.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия. Гледайте отново сериала „Вина“ в ефира на БНТ – всяка делнична вечер от 21:00 ч. по БНТ 1.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.