"Daimler" започва тестове на електрическите си камиони

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Freightliner", която е част от концерна "Daimler", започва тестове на електрическите  си камиони. Първите два броя вече са готови и още този месец започват работа в реални условия, съобщи фирмата.

Моделът Freightliner eCascadia е с електрическо задвижване, като засега може да изминава около 400 км с едно зареждане. Това не е много за товарен камион, но е достатъчно за вътрешноградски доставки. Малкият пробег в момента не е проблем, защото целта на тестовете е друга.

От "Daimler" искат да видят как електрическото задвижване се справя в реални условия и ежедневни ситуации. След тестовете ще бъде направен анализ, който ще покаже какви промени са необходими по задвижването, за да може то да е максимално ефикасно и с оптимизирани разходи.

Тестовете ще се извършват от компаниите "Penske" и NFI, които ще използват камионите в ежедневната си работа. Освен това "Freightliner" планира да достави още бройки в рамките на тази година. Те ще са полезни за самите потенциални клиенти, които ще имат възможност да проверят дали електрическите камиони са реална алтернатива на дизеловите.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.