Австрийската компания "Austro Daimler" ще предложи спортен хибрид с 1198 к.с.

Pinterest LinkedIn +

Възродената австрийска автомобилна компания "Austro Daimler" се завръща подобаващо. Компанията представи своя спортен хибриден модел за дълги пътувания, съобщава "Car Throttle".

Автомобилът носи дългото и сложно име Bergmeister ADR 630 Shooting Grand. Той ще използва компоненти от Mercedes-AMG GT със същия трилитров двигател. Към него обаче е добавена нов тип хибридна система с 3 електромотора. Всеки от тях развива по 271 к. с. Задвижват се 4-те колела, а теглото на автомобила е само 1650 кг.

Общата мощност на ADR 630 е 1198 к. с., което ще му позволи да се изстреля от място до 100 км/ч за 2,5 секунди, а максималната скорост ще е "над 320 км/ч". Колата има и 55kWh батерия, което ще ѝ позволи да измине около 250 км. изцяло на електричество с нулеви емисии. Батерията ще може да се зарежда и от зарядни станции, включително най-мощните, за около 20 минути от 0% до 80%.

Дизайнът на колата е смесица от щрихи, обединяващи черти от модели от 30-те години на 20-ти век и нови тенденции. Използвани са класически материали като дърво и кожа за интериора, който може да бъде причислен по-скоро към луксозната, отколкото към спортната група.

Цената на колата засега не е обявена. Очаква се това да стане на 5 септември, когато ще е официалното представяне на модела във Великобритания.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.