"Daimler" призова да не се взимат прибързани решения заради коронавируса

Pinterest LinkedIn +

Епидемията от коронавируса Covid-19 започва да набира сила в Европа, което води и до доста притеснения не само за хора и институиции, но и за бизнеса. Изпълнителният директор на концерна "Daimler" Ола Калениус призова да не се взимат прибързани решения, съобщава "Ройтерс".

"Събитията показват колко крехка е глобалната верига. Свят без глобално споделяне няма да бъде толкова успешен... Трябва да пазим този успех, като проверяваме за слабости и подсигуряваме дистрибуторската верига", казва Калениус пред "Шпигел".

Той казва, че производството вече започва да се възстановява в Китай, но това се прави с плавни темпове. "Все още не можем да кажем колко ще се отрази на резултатите ни коронавирусът, но е ясно, че както производството, така и продажбите ще бъдат засегнати", казва Калениус.

Според него трябва да се внимава и да не се прибегне до икономически национализъм заради епидемията.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.