"Да счупим тишината - да разрушим стената"

Pinterest LinkedIn +

На 13 януари пред НДК ще се проведе музикален хепънинг под надслов "Да счупим тишината - да разрушим стената". В събитието с начален час 15:00 ще вземат участие някои от най-големите поп-звезди на България, както и училищни и читалищни състави, подбрани чрез специално направен за целта кастинг.

Концертът е замислен като част от културната програма на Столична община, организирана във връзка с приемането на България в ЕС и трябваше да се проведе в края на миналата година, но беше отложен след потвърждаването на смъртните присъди на българските медицински сестри в Либия.

Събитието се подготвя от дълго време като участниците – 12 соло и групови изпълнители от масови и специализирани училища и читалища – са били подбрани сред 40 кандидати. Идеята на организаторите е да предоставят възможност за изява на талантливите млади хора в България, които почти нямат среда за изява. "Реално те ще живеят в Европейския съюз, те са истинските европейци", коментира за Avtora.com Георги Красимиров-Герасим. Освен един от организаторите, той е и автор на специално написаната за концерта песен "Да счупим тишината", която ще бъде изпълнена от Любо от група "Те", Игор от група "Сафо", бившият фронтмен на D_2 Дичо, популярният водещ и изпълнител Део и участникът в миналия сезон на Big Brother Лео, както и от останалите участници в събитието. Идеята е тази песен да се превърне в своеобразен химн на младите хора в България, които ще живеят и творят в рамките на ЕС.

Мястото на провеждане на хепънинга също е тематично - сцената ще бъде построена на няколко метра от парчето от Берлинската стена, което наскоро беше издигнато като монумент в близост до НДК. На сцената ще бъде изграден и леден макет на стената, който до края на концерта ще бъде напълно разрушен и най-отдолу ще се разкрие знамето на ЕС.
Сподели.