D_2 - 6

Pinterest LinkedIn +

След мащабна промоция новият албум на D_2 с лаконичното заглавие "6" излиза официално на българския музикален пазар. Наименованието на албума акцентира върху броя на музикантите от групата и върху това, че всеки от тях има принос към създаването на новия продукт.

Албумът, чието звучене може да се определи като по-твърдо от досегашните песни на групата, е записан в Лос Анджелис в "Total Access" студио, "Umbrella", "Drac studios" на Matt Sorum, смесен и мастериран в "Rebel Yell" от Лени Кордола и Александър Тодоров.

Албумът включва десет парчета. Най-старото от тях е "И пак вали", написано от Митко Кърнев през 2003 г. Това е песента,  с която групата   спечели първо място на  конкурса за нови български поп и рок-песни "Пролет 2006" на БНР и специалната награда на БНР. Като победител в конкурса D_2 ще представи България на престижния фестивал "Евросоник"  в Грьонинген, Холандия, през януари 2007. Албумът включва и версия на песента "Тук и сега", записана на живо в Стейн студио по време на подготовката за наградите на БГ радио, а в края са включени мотиви от парчета на Black Sabbath и Jimmy Hendrix.

Изданието излиза на CD с бонус DVD-диск, който съдържа документален филм за работата по албума и любопитни моменти от пребиваването на музикантите в САЩ. В 20-минутната лента не е спестено нищо – нито добрите, нито лошите моменти.
 
Траклист:
 
1. Тук и сега
2. Iggy Pop
3. Disco mother
4. И пак вали
5. 6
6. Две планети
7. Moonshadows
8. Soul divine
9. In the beginning
10. Тук и сега /life/

Издател: Universal Music Group / Virginia Records


 

Сподели.