Coldplay излъчват на живо в YouTube и Vevo концерт в Мадрид с режисьор Антон Корбин

Pinterest LinkedIn +

На 26 октомври - само два дни след появата на петия им студиен албум Mylo Xyloto, британската алтърнатив рок банда Coldplay ще изнесе концерт в една от най-известните испански корида арени - Plaza de Toros de Las Ventas в Мадрид, който ще бъде излъчен на живо от YouTube и Vevo.

Шоуто е част от сериите American Express Unstaged, организирани от American Express в партньорство с двете най-големи социални мрежи за видео обмен, които стартираха през лятото на 2010 г. с концерт на Arcade Fire, режисиран от култовия филммейкър Тери Гилиъм (Terry Gilliam).

Пърформансът на Duran Duran от март 2011 г., режисиран от Дейвид Линч (David Lynch), бе част от същата инициатива. Шоуто на Coldplay също ще бъде режисирано от прочут кинематографист в лицето на Антон Корбин (Anton Corbijn).

Името на холандския визуален творец се свързва както с широкоекранната му продукция (The American, Control), така и с огромната му музикална видеография – той е режисьор на много от видеоклиповете на Depeche Mode и U2, както и на Nirvana, Metallica и Coldplay (Talk, Viva la Vida V2.0).

Работата му на фотограф включва фотосесии на Майлс Дейвис (Miles Davis), Björk, Morrissey, Клинт Истууд, Робърт Дениро, R.E.M., Roxette и мн. др. Негов е дизайнът на обложките на албуми на U2, Depeche Mode, Metallica, Therapy?, The Rolling Stones, R.E.M. и мн. др.

"Испанците са винаги много ентусиазирана публика и един творец може да почерпи огромна енергия от тях. Винаги бих предпочел Мадрид пред Амстердам", коментира предстоящия проект Антон Корбин.

Той възнамерява да осъществи кинематографията на шоуто на Coldplay – първото от American Express Unstaged сериите, локализирано извън САЩ, с 12 камери. Началният му час е 21:00 ч. източно европейско време (часовият пояс, в който се намира и България).

Непосредствено след директния уеб-каст във Vevo и YouTube страниците на Coldplay, шоуто ще може да бъде гледано на запис отново и отново през цялата нощ, след което ще може да бъде поръчвано (on demand) за ограничен период от време – 48 часа.


Сподели.