Чуйте новия сингъл на Алма - "Close the Door"!

Pinterest LinkedIn +

След последния ѝ сингъл "Far Far Away", който излезе през март 2021 г., не сме чували нищо ново от младата певица Алма.

"Миналата година ми беше последна в училище, имах много изпити и трудни предмети, които изискваха усилена подготовка. За съжаление не ми оставаше никакво време за музика. След завършването ми в Англия обаче, не съм спряла да пиша песни с уникални хора в различни части на Европа", споделя изпълнителката.

В началото на октомври Алма се включи във второто издание на "Sofia Songwriting Camp" - единствения международен творчески лагер у нас, организиран от "Вирджиния Рекърдс". Именно там, още първия ден, влиза в студио с любимия си румънски продуцент и приятел Крис Тарчеа–Моноар, съавтор на някои от песните й, както и с норвежката изпълнителка Джулия Финсетър. Така се ражда песента "Close the Door" ("Затвори вратата") – в импровизирано студио, разположено в дървена финландска къща по средата на Рила планина. Когато организаторите на лагера чуват песента, признават, че Алма, Крис и Джулия са създали проект с потенциал на хит.

"Трудно ми е да определя стила на това парче. Може би най-вярно би било да го нарека странен, меланхоличен поп. "Close The Door" е само началото на цяла поредица от проекти, които нямам търпение да ви представя“, споделя Алма.

Новият й сингъл ще излезе под шапката на "Sony Music" в Полша, Унгария, Чехия и Словакия, а в Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Казахстан и др., ще бъде промотиран от "Warner Music". Зад него в Гърция застава лейбълът "Down2Earth", а в Турция – една от водещите музикални компании там.

Едновременно дръзка и нежна, изненадващо различна - такава е Алма във видеото към песента, създадено от режисьора Виктор Чучков, оператора Борис Славков и "Albion Films". Визуализацията на “Close the Door” е омайваща картина на различните персонажи, които всеки от нас приютява в личността си и които се борят в главите ни. Алма, която в училище учи и „Театър“, с лекота се превъплъщава във всяка една от ролите.

Премиерата на "Close the Door" беше на 4 февруари в 10:00 ч. в официалния YouTube канал на "Virginia Records" и всички стрийминг платформи – Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.