Училища в САЩ забраниха на учениците да се маскират за Хелоуин с костюми от "Игра на калмари"

Pinterest LinkedIn +

Някои училища в Ню Йорк, САЩ, забраниха на децата да носят костюми за Хелоуин, свързани с телевизионния сериал "Игра на калмари" ("Squid Game"), съобщава "Индипендънт".

Забраната важи за ученици под 15-годишна възраст. Те да се маскират за празника като герои от кървавата корейска драма заради факта, че в сериала има много сцени на насилие.

Преди няколко дни пък в руски медии се появи новина, че Русия иска да забрани сериала "Игра на калмари", и стана ясно, че 26 процента от руснаците подкрепят идеята. От Северна Корея също се чуха осъдителни коментари във връзка с поредицата.

Южнокорейският сериал "Squid Game" разказва историята на герои, които, изправени пред финансови затруднения, участват в игри за оцеляване. За да спечелят 40 милиона долара, те трябва да изиграят успешно шест детски игри. Всеки загубил умира. Многосерийният филм се превърна в първата най-гледана южнокорейска продукция в "Netflix" и в най-гледания телевизионен сериал в стрийминг платформа.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.