В Абу Даби се проведе шампионат, базиран на сериала "Squid Game"

Pinterest LinkedIn +

Столицата на Обединените арабски емирства, Абу Даби, беше домакин на първенство, базирано на нашумелия южнокорейски серал "Игра на калмари" ("Squid Game"), съобщава "Buisness Insider". Кървавата драма "Squid Game" се превърна в световен хит на "Netflix".

Шампионатът, който се проведе на 12 октомври в Корейския културен център в Абу Даби, е включвал четири от шестте игри, представени в поредицата, а именно "Червена светлина, зелена светлина", "Захарна пчелна пита", играта на топки и ттакджи (игра, в която участниците се опитват да обърнат едно и също парче хартия на противника с помощта на сгънат лист хартия). 

Нам Чан У, директор на Корейския културен център, казва пред "Khaleej Times": "Бяхме поразени от големия брой желаещи да участват в "Играта на калмарите". Общо 338 души са кандидатствали за участие в събитието, но ние избрахме само 30 от тях и ги разделихме на два отбора, за да играем в турнира". Според Чан У в сериала игрите изглеждат "малко брутални" с цел да се постигне драматичен ефект, но всъщност всички игри, показани в поредицата, са популярни игри, които се играят от корейските деца от поколения. "Организирахме събитието, за да могат хората в ОАЕ да научат повече за корейската култура, като участват в тази детска игра", добавя той.

Специално се отбелязва, че отпадналите участници не са били наказвани, а са оставали да изгледат края на игрите като зрители. От друга страна, те не са получили и голямата награда, за която всички се борят в сериала. Вместо това на победителите са били подарени зелени анцузи.

Припомняме, че наскоро Хуан Донг Хюк, автор и режисьор на зловещия южнокорейски сериал, обяви, че слага край на поредицата, която стана най-гледаният сериал в Netflix".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.