Чуйте новата песен на Михаела Филева - "Опора"

Pinterest LinkedIn +

Михаела Филева представи новата си песен „Опора“. Красивата балада е написана малко преди излизането на последния ѝ албум „Ин и Ян“, а поводът е твърде тъжен и твърде личен. "…Написах я в труден момент за мен и близките ми и едва се осмелих да я включа в последния ми албум. От септември миналата година многократно се надъхвам и разубеждавам от идеята да има свое видео. Последните събитията обаче, войната, повсеместното насядящо чувство за безсилие, неизбежно ми носят непреодолимото усещане, че ролята на хората на изкуството е да бъдем именно ОПОРА, да сме огледало на реалността... И събрах смелост. Знам, че думите в текста ще дадат упование в по-доброто бъдеще на всеки, който има нужда от това в момента. А и така песента ще получи толкова по-важен контекст, толкова по-голям и комплексен смисъл от личната нужда от сила и подкрепа на някой отделен индивид. Затова с лек страх, но и с неизмеримо усещане за споделена, могъща съпричастност, ви представям видеото към песента ми "Опора".

Режисьори на видеото към песента са Васил Стефанов и Стефка Николова. То е в пълна хармония със звученето и дъблоките емоции, които предизвиква красивото вокално изпълнение на харизматичната певица. За аранжимента на песента е помогнал и Станислав Арабаджиев, който свири и пианото, изпълнението на цигулка е на Максим Ешкенази.

От продуцентската компания на Михаела Филева споделят и плановете си за турне през лятото, като подробна информация за градовете и датите ще бъдат публикувани в близките дни.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.